Eén kindcentrum voor onderwijs en opvang

Eén kindcentrum moet voorzien in opvang en onderwijs voor kinderen tot 12 jaar. Dat stelt een groep wethouders en bestuurders uit de kinderopvang en het onderwijs, verenigd in het project Kindcentra 2020. Zij presenteerden hun visie op een congres op 24 september 2014.

 

De huidige kabinetsplannen voor een betere afstemming van onderwijs, kinderopvang en peuterspeelzalen gaan niet ver genoeg, vinden de initiatiefnemers. Kinderen hebben recht op maximale kansen om zich te ontwikkelen en hun talenten te benutten. Een Kindcentrum 2020 biedt doorlopende ontwikkelingslijnen, goede dagarrangementen en toegang tot zorg voor elk kind. Kinderen moeten een ontwikkelrecht krijgen, dat hen zonder financiële drempels toegang biedt tot pedagogische voorzieningen.

 

Kinderopvang, peuterspeelzalen en onderwijs moeten samengaan in één rechtspersoon, met één wettelijk en financieel kader. De pedagogische beroepskrachten die werken bij een Kindcentrum 2020 vallen allemaal onder dezelfde cao.

 

Bron: Kindcentra 2020

 

Deel Eén kindcentrum voor onderwijs en opvang

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Over KindVak nieuws

KindVak werkt met een aantal vaste redacteuren, die ons redactieteam vormen. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar gastredacteuren.

De verantwoording voor ingebrachte teksten liggen bij de auteurs van deze teksten.

Het redactieteam van KindVak

Lees het nieuws per categorie

Beurs nieuws

Branche nieuws

Meld je aan voor de KindVak nieuwsbrief

Waar ontvang jij je updates het liefst?

IKC-vorming geremd door woud van regels

Steeds meer scholen en kinderopvangorganisaties zien het Integrale Kindcentrum (ICK) als belangrijk middel om kinderen goed te laten ontwikkelen en kansengelijkheid te bevorderen. Maar

Sportieve partner van elke BSO!

Een bijdrage van een van onze standhouders, Sportdocent (Nationaal Bureau Sport Stimulering), vol tips over (buiten) bewegen. Zeker met dit weer de moeite waard

In gesprek met Liesbeth van Schaik-van Daalen, directeur van Kindcentrum Talent.nl in Meppel

Talent.nl is sinds september 2015 een Integraal Kindcentrum (ICK). LIesbeth van Schaik – van Daalen, directeur van Talent.nl, over haar ervaringen.