Klas voor de Toekomst op KindVak!

Op de beurs laat Johan Hof, samen met lokale leerlingen, zien hoe er op een vooruitstrevende basisschool gewerkt en geleerd wordt. Onder de noemer ‘Klas voor de Toekomst’ doet Johan dit regelmatig, om veel collega’s uit het hele land te inspireren.

Johan Hof leerkracht van OBS West in Capelle aan den IJssel:
“Onze school beschikt over twee Klassen voor de Toekomst. Een Lego Education Studie, een Westlab en een technieklokaal. Voor onze leerlingen zijn er verschillende leermiddelen beschikbaar zoals laptops en smartboards, een podium voor drama en theater en een kookplek. Ook gebruiken wij op school het plafond als leermiddel waar bijvoorbeeld een doek met een geprinte geschiedenistijdbalk hangt. Het beste leermiddel verschilt per leerling per moment en ze krijgen volop de ruimte om hun talenten te ontdekken.”

Op KindVak creëren we een ruimte waarin veel van de zaken uit Johan’s klaslokaal terug te vinden zijn, maar alleen de materialen zeggen niet zoveel. Daarom geeft hij ook daadwerkelijk les op KindVak! Wil jij met jouw klas de uitdaging aan? Laat het ons weten via info@conexpo.nl en wie weet zijn jullie op 13-14-15 januari de Klas voor de Toekomst.

Deel Klas voor de Toekomst op KindVak!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Over KindVak nieuws

KindVak werkt met een aantal vaste redacteuren, die ons redactieteam vormen. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar gastredacteuren.

De verantwoording voor ingebrachte teksten liggen bij de auteurs van deze teksten.

Het redactieteam van KindVak

Lees het nieuws per categorie

Beurs nieuws

Branche nieuws

Meld je aan voor de KindVak nieuwsbrief

Waar ontvang jij je updates het liefst?

Felle discussies over ventilatie schoolgebouwen

Het duurzaam, groen en gezond maken van schoolgebouwen is al een paar jaar hot topic. De Coronacrisis heeft hier een forse schep bovenop gedaan.

Onderwijsraad wijst op noodzaak digitalisering onderwijs

Zowel de PO-raad als de Onderwijsraad zijn pleitbezorgers voor betere toepassing van digitalisering in het onderwijs. Essentieel in deze snel veranderende digitale samenleving!

Van werkdruk naar werkgeluk

Het thema van KVM-1 2022! Een van onze vaste standhouders, Staffforkids, werkt dagelijks met dit dilemma. Vandaar deze bijdrage van Berry Vissers, directeur Staffforkids.