KINDVAK 2024

19, 20 & 21 SEPTEMBER 2024

BRABANTHALLEN ‘S-HERTOGENBOSCH

Registreer je hier

Inspiratieplein Spelen en Bewegen: mooie focus midden op de beursvloer!

Bezoekers

Een goede speelruimte biedt voldoende variatie en uitdaging om te spelen, passend bij de ontwikkeling en voorkeur van kinderen. Ongeacht leeftijd, geslacht of handicap. Ieder kind is uniek, net als hun wensen, behoeftes en vaardigheden. Eind jaren ’70 zijn vanuit onderzoek vier verschillende spel- en menstypes gedefinieerd, een indeling die tot op de dag van vandaag standhoudt. Het gaat hier over onderscheid tussen rauwers, douwers, bouwers en schouwers. Waar de één van niets iets weet te maken, hebben anderen een aanleiding nodig. Waar de één rustig is, zijn anderen actief.

Hierin is iemand niet 100% het een of het ander, maar geeft dit onderscheid in karakters, houvast voor verschillende spelvormen van uw speelruimte. Een heldere zonering van het spelaanbod, biedt kinderen (onbewust) meer structuur, waarin ieder kind zijn eigen speelplek kan vinden. Tijdens de laatste editie van KindVak werd het inspiratieplein ‘Spelen en Bewegen’ aan de hand van deze methodiek vormgegeven.

Heb je KindVak helaas niet kunnen bezoeken en ben je wel nieuwsgierig naar deze indeling? Download hier onze leaflet.

Het ‘Spelen en Bewegen’ plein tijdens KindVak was tot stand gekomen met de hulp van een aantal zeer gewaardeerde partners:

Eelco Koppelaar, ontwerp
Boerplay, speeltoestellen
Van Vliet Duurzaam Hout, voor de houten elementen
Dekowood, voor de houtsnippers
KSP, voor het kunstgras
Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen