KINDVAK 2024

19, 20 & 21 SEPTEMBER 2024

BRABANTHALLEN ‘S-HERTOGENBOSCH

Registreer je hier

De workshop ‘het grote 9-tot-5 taboe’ gaat over: verantwoordelijkheid nemen voor seksualiteit binnen de kinder- en gastouderopvang en BSO. Het is speciaal voor managers, leidinggevenden, eigenaren, aandacht functionarissen, coördinatoren en orthopedagogen werkzaam binnen de kinder- en gastouderopvang en BSO.
Hoe geef je het onderwerp seksuele ontwikkeling, seksuele voorlichting en seksueel gedrag een plek in je organisatie? De meeste organisaties geven er pas aandacht aan na hulpvragen of als er seksueel misbruik heeft plaatsgevonden. Dat is bijzonder, want seksualiteit is een onlosmakelijk aspect van het leven van medewerkers, ouders en is onderdeel van de opvoeding van kinderen.
In deze workshop laten we zien dat je er met alleen protocollen niet bent. We nemen je mee in het creëeren van een veilige leef- en werkomgeving en hoe passende openheid over seksualiteit bijdraagt aan totale veiligheid binnen organisaties. Door het omgaan met seksualiteit te implementeren in je werkprocessen voorkom je onnodig leed. Maar hoe doe je dat dan? Daarover hoor je in deze workshop.
Christel en Jeroen van Fabriek69 hebben het boek ‘het grote 9-tot-5 taboe’ geschreven.