KINDVAK 2024

19, 20 & 21 SEPTEMBER 2024

BRABANTHALLEN ‘S-HERTOGENBOSCH

Met gezond oud worden, moet je jong beginnen

Bezoekers

Dit artikel is afkomstig uit KVM-2 2022, lees het hele magazine hier!

Er is steeds meer aandacht voor aspecten die nodig zijn om gezond oud te worden. Denk bijvoorbeeld aan het belang van goede en gevarieerde voeding, voldoende beweging maar ook het verminderen van stress en het hebben van een zinvol leven. Volwassenen zien hier voor zichzelf het belang van in en ook wat hiervan meegenomen kan worden om de allerjongsten al een goede start te geven.  

Kaplaarzen in alle maten

Steeds meer kinderopvangorganisaties en scholen hebben de afgelopen jaren geïnvesteerd in een aanpak om ‘gezonder’ te worden, op allerlei gebieden. Zo is siroop vervangen door water met een smaakje, staat vaker groente en fruit op het menu, spelen kinderen meer ‘risicovol’ buiten en staan de kaplaarzen in alle maten al gereed. Zelfs bij slecht weer, wordt er een frisse neus gehaald. Deze nieuwe aanpak zie je zelfs terug op middelbare scholen met aanduidingen als eco-scholen en groene kantines.

Boek vol inspiratie

Ook voor pedagogisch medewerkers en leerkrachten zelf, is het van belang om gezond te blijven. Juist daarom ontvangen alle bezoekers van KindVak 2022 een boek vol ideeën die direct toepasbaar zijn voor zichzelf of voor in de groep. Het boek heet De gezonde pm’er, maar het boek is ook geschikt voor leerkrachten in het basisonderwijs. In De gezonde pm’er vind je onder andere lekkere en verantwoorde recepten, beweegactiviteiten voor kinderen, artikelen en columns op het gebied van voeding en gezondheid, zoals ‘Van suikerspin naar tomaat’ en ‘De allesetende peuter’. “Wij hopen dat dit boek net zo enthousiast ontvangen wordt als het boek dat in 2020 speciaal voor KindVak geschreven is,” laat de auteur van het boek weten.

Over de auteur:

Mireille David, is trainer en adviseur binnen de kinderopvang, het onderwijs en de welzijnssector. Zij neemt deel aan de Adviesraad van KindVak en is redacteur voor KindVakmagazine.

Alle bezoekers van KindVak 2022 krijgen gratis het boek De Gezonde pm’er.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen