Leven lang leren “Laat je talenten bloeien”

Dit artikel is een uittreksel uit KVM-4 van oktober 2021. Lees het hele magazine hier!

Ontwikkelingen in de samenleving, technologie en arbeidsmarkt zorgen ervoor dat ‘Leven lang leren’ een grotere rol gaat spelen. Trainers Wilma Polderman en Inge van Boxmeer geven samen met Sanne de Bruijn, Kinderdagverblijf SAMSAM en Leon van Lankveld, Kinderdagverblijf Elsendorp een beeld van het SLIM-subsidietraject ‘Laat je talenten bloeien!’ die zij geven/volgen vanuit KIKI Training & Coaching.

Waarom vind je het belangrijk om in de organisatie ‘Leven lang leren’ toe te passen?

Inge: We leven nu in een dynamische samenleving. De tijd van ‘je leert voor één beroep en daar blijf je bij’ bestaat niet meer. Om met de huidige ontwikkelingen mee te gaan, moet je jezelf blijven ontwikkelen.

Leon: Door medewerkers te laten leren geef je ze inzicht in hun eigen handelen en kun je ze verrijken met nieuwe methodes, technieken en inzichten. De tijd staat immers niet stil en we kunnen steeds meer en makkelijker gebruik maken van ervaringen en kennis van anderen.

Wilma: Ik ben geboren en getogen te midden van de Rotterdamse havens. Mijn vader was scheepstimmerman: hij kwam destijds van school af en leerde toen het vak van scheepstimmerman op een praktijkopleiding. Vervolgens heeft hij zijn hele werkzame leven dit vak uitgeoefend. Ik kan me niet herinneren dat hij ooit een aanvullende scholing heeft gehad.

Nu is dit ondenkbaar! De wereld verandert zo snel, dat medewerkers continu bij moeten leren. De kinderopvang is veel meer dan alleen maar opvang. Het is een vak waarin de ontwikkeling van kinderen centraal staat.

Sanne: Iedereen mag de kans krijgen zich te blijven ontwikkelen naar eigen wens. Er is ruimte voor persoonlijke groei op basis van eigen ambitie.

Wil jij ook meer weten over SLIM of STAP subsidie en hoe dit ook voor jou of jouw organisatie van toepassing kan zijn? Meld je dan aan voor de workshop van KIKI op beurs!

Deel Leven lang leren “Laat je talenten bloeien”

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Over KindVak nieuws

KindVak werkt met een aantal vaste redacteuren, die ons redactieteam vormen. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar gastredacteuren.

De verantwoording voor ingebrachte teksten liggen bij de auteurs van deze teksten.

Het redactieteam van KindVak

Lees het nieuws per categorie

Beurs nieuws

Branche nieuws

Meld je aan voor de KindVak nieuwsbrief

Waar ontvang jij je updates het liefst?

In gesprek met Job van Velsen over integrale samenwerking

Job van Velsen, een man met een indrukwekkend cv binnen het PO, over de uitgangspunten die nodig zijn om daadwerkelijk tot een integraal kindstelsel

Natuurlijk spelen! Tips & tricks voor duurzame & groene buitenspeelruimtes

Spelenderwijs leren en ontdekken, dat gun je ieder kind! Daarom realiseren wij bij Van Vliet Duurzaamhout veilige, groene buitenruimtes. Of je nu kiest voor

De combinatiefunctionaris

Roy Frederiks is combinatiefunctionaris Sport voor de Brede school in Veldhoven. Over hoe de verbinding tussen PO en verschillende (sport) diensten effectief en nuttig