Met gezond oud worden, moet je jong beginnen

Dit artikel is afkomstig uit KVM-2 2022, lees het hele magazine hier!

Er is steeds meer aandacht voor aspecten die nodig zijn om gezond oud te worden. Denk bijvoorbeeld aan het belang van goede en gevarieerde voeding, voldoende beweging maar ook het verminderen van stress en het hebben van een zinvol leven. Volwassenen zien hier voor zichzelf het belang van in en ook wat hiervan meegenomen kan worden om de allerjongsten al een goede start te geven.  

Kaplaarzen in alle maten

Steeds meer kinderopvangorganisaties en scholen hebben de afgelopen jaren geïnvesteerd in een aanpak om ‘gezonder’ te worden, op allerlei gebieden. Zo is siroop vervangen door water met een smaakje, staat vaker groente en fruit op het menu, spelen kinderen meer ‘risicovol’ buiten en staan de kaplaarzen in alle maten al gereed. Zelfs bij slecht weer, wordt er een frisse neus gehaald. Deze nieuwe aanpak zie je zelfs terug op middelbare scholen met aanduidingen als eco-scholen en groene kantines.

Boek vol inspiratie

Ook voor pedagogisch medewerkers en leerkrachten zelf, is het van belang om gezond te blijven. Juist daarom ontvangen alle bezoekers van KindVak 2022 een boek vol ideeën die direct toepasbaar zijn voor zichzelf of voor in de groep. Het boek heet De gezonde pm’er, maar het boek is ook geschikt voor leerkrachten in het basisonderwijs. In De gezonde pm’er vind je onder andere lekkere en verantwoorde recepten, beweegactiviteiten voor kinderen, artikelen en columns op het gebied van voeding en gezondheid, zoals ‘Van suikerspin naar tomaat’ en ‘De allesetende peuter’. “Wij hopen dat dit boek net zo enthousiast ontvangen wordt als het boek dat in 2020 speciaal voor KindVak geschreven is,” laat de auteur van het boek weten.

Over de auteur:

Mireille David, is trainer en adviseur binnen de kinderopvang, het onderwijs en de welzijnssector. Zij neemt deel aan de Adviesraad van KindVak en is redacteur voor KindVakmagazine.

Alle bezoekers van KindVak 2022 krijgen gratis het boek De Gezonde pm’er.

Deel Met gezond oud worden, moet je jong beginnen

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Over KindVak nieuws

KindVak werkt met een aantal vaste redacteuren, die ons redactieteam vormen. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar gastredacteuren.

De verantwoording voor ingebrachte teksten liggen bij de auteurs van deze teksten.

Het redactieteam van KindVak

Lees het nieuws per categorie

Beurs nieuws

Branche nieuws

Meld je aan voor de KindVak nieuwsbrief

Waar ontvang jij je updates het liefst?

Wat bepaalt het succes van een speelplek?

Die sleutel tot succes is een mix van succesfactoren én strategische keuzes. Literatuuronderzoek levert een lijst van vijftien succesfactoren op die houvast bieden. Maar

Gezonde klas: gebruik hun natuurlijke nieuwsgierigheid!

Dit artikel is ook verschenen in KVM-2 2022 en bevat een superleuke winactie voor jouw klas, lees gauw verder! Als docent of begeleider van

Op naar de live ontmoeting!

Vol enthousiasme zijn we begonnen met de voorbereidingen voor KindVak 2022 – een live ontmoetingsplek voor de hele branche in het ‘oude normaal’.