Sportieve partner van elke BSO!

Een bijdrage van een van onze standhouders, Sportdocent (Nationaal Bureau Sport Stimulering), vol tips over (buiten) bewegen. Zeker met dit weer de moeite waard om wat inspiratie op te doen!

De BSO heeft een essentiële functie in het leven van kinderen. Kinderen leren er over zichzelf en anderen, maken er vriendjes en voelen zich er veilig. Daarbovenop is de buitenschoolse opvang bij uitstek geschikt om (vaste) beweegmomenten te creëren en zo sport en beweging te stimuleren.

Dit is niet alleen belangrijk, omdat het gezond is. Kinderen ontwikkelen er hun sociale, motorische en cognitieve vaardigheden mee, zoals wachten op je beurt, samenspelen en omgaan met winst en verlies. O.a. een nijpend personeelstekort maakt echter dat lang niet alle BSO’s in staat zijn een gevarieerd activiteitenaanbod neer te zetten. De sportbegeleiders van Sportdocent bieden uitkomst, doordat zij gespecialiseerd zijn in het begeleiden van dergelijke buitenactiviteiten. Zo krijgt u (structureel of ad hoc) de extra handjes die u zoekt – ze vallen tevens binnen de ratio! – én creëert u een breder activiteitenaanbod van hoge kwaliteit.

Naast de inzet van sportbegeleiders geven we uw opvanglocatie op nog drie andere manieren een kwaliteitsimpuls:

  • Sportibox – Onze verrijdbare materiaalkist, gevuld met alle materialen en bijbehorende activiteitenkaarten om jarenlang voorzien te zijn van te gekke sport- en spelactiviteiten voor het plein.
  • Kinderopvang Events – Sportieve programma’s binnen een gaaf thema, zoals Expeditie Sportdocent, Waterfun en de Sportdocent Cup!
  • Sportieve workshops & cursussen – Eenmalige clinics en terugkerende sportactiviteiten, variërend van bubbelvoetbal of KanJam tot een meerdaags voetbaltoernooitje!

Benieuwd wat Sportdocent voor u kan betekenen? Zoek ze op tijdens KindVak, 29 september – 1 oktober in Den Bosch, standnummer 611!

Deel Sportieve partner van elke BSO!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Over KindVak nieuws

KindVak werkt met een aantal vaste redacteuren, die ons redactieteam vormen. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar gastredacteuren.

De verantwoording voor ingebrachte teksten liggen bij de auteurs van deze teksten.

Het redactieteam van KindVak

Lees het nieuws per categorie

Beurs nieuws

Branche nieuws

Meld je aan voor de KindVak nieuwsbrief

Waar ontvang jij je updates het liefst?

Later word ik chauffeur

Dit artikel is een uittreksel uit KVM-2 2022 van onze standhouder Jumbo. Let op! Er is een leuke winactie aan verbonden, lees verder en

Wat Nederland kan leren van Denemarken

Onderwijs en kinderopvang in Nederland en Denemarken zijn op bepaalde punten sterk verschillend. Een verslag van de studiereis van Fontys Pabo en PMK naar

Op naar de live ontmoeting!

Vol enthousiasme zijn we begonnen met de voorbereidingen voor KindVak 2022 – een live ontmoetingsplek voor de hele branche in het ‘oude normaal’.